به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه نیویورک در مطالعه اخیر خود به ارتباط بین کربوهیدراتهای فرآوری شده و نوشیدنیهای قندی با افزایش احتمال ابتلا به سرطانهای سینه و پروستات پی بردند.
در مجموع متخصصان سلامت محدود کردن مصرف نوشیدنیهای قندی و کربوهیدراتهای فرآوری شده و افزایش مصرف میوه، سبزیجات، حبوبات، غلات سبوسدار و چربیهای اشباع نشده خوب را توصیه میکنند.
نور ماکارم، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «ما دریافتیم در مقایسه با مردانی که هیچوقت نوشیدنیهای قندی مصرف نکرده بودند، کسانی که چندین بار در هفته از این نوع نوشیدنیها استفاده میکردند سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار داشتند.»
البته در این مطالعه، فاکتورهای دیگری همچون چاقی، سیگار کشیدن و سایر عادات غذایی هم مورد توجه قرار گرفته بود.
یافتههای جدید مبتنی بر عادات غذایی و نرخ ابتلا به سرطان حدود ۳۲۰۰ فرد بزرگسال آمریکایی و پیگیری ان به مدت ۲۰ سال بود. در طول این مدت ۵۶۵ نفر مبتلا به سرطان تشخیص داده شدند.
به گفته محققان در نگاه اول مصرف بیشتر کروهیدرات با کاهش ریسک سرطان سینه مرتبط است، اما با در نظرگرفتن کیفیت کربوهیدراتها، این تصویر تغییر میکند.
به گفته ماکارم، زنانی که رژیم غذاییشان مبتنی بر کربوهیدراتهای سالم نظیر سبزیجات، میوه، غلات کامل و حبوبات است، در مقایسه با زنان طرفدار کربوهیدراتهای تصفیه شده، ۶۷ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند. کربوهیدراتهای تصفیه شده شامل نان سفید، سیب زمینی سفید و بسیاری از خوراکیهای پخته شده است.
نظر شما